Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Marco

Rätter som eleverna kommer älska.

Att laga pasta på italienska är lite som en skola – med världens godaste hemläxor! Kanske är det därför som barn och ungdomar tycker så mycket om det. Vi utvecklar våra recept för bland annat skolkök, med samma barnsliga förtjusning för pasta som Pietro Barilla hade när han började göra pasta i träformar i sin bröd- och pastabutik i Parma på slutet av 1800-talet.

Fusilli Fullkorn ”al Broccoli”

Receptet är framtaget för storkök/100 portioner:

10 kg Barilla Fusilli Fullkorn
12,5 kg broccoli
7,5 st paprikor
500 g parmesan, riven
Salt/svartpeppar



 

 

Gör så här:
Rosta (och skala) paprikan och skär den i bitar.

Koka broccolin och mixa den till en puré.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Vänd ner purén i pastan, värm upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Toppa med paprikabitar och riven parmesan.