Pasta

Det är ett hårt jobb att vara pasta i ett storkök!

Dubbelkok, varmhållning och många hungriga gäster – det är inte lätt att servera perfekt pasta i ett storkök. Som alltid är bra råvaror A&O för slutresultatet och visst är det skillnad på pasta och pasta. Som kock behöver du en pasta av bra kvalitet. Här lär vi dig att skilja på pasta och pasta:

Al dente: Betyder att pastan har tuggmotstånd och inte är sladdrig. Mycket viktigt för att få den bästa smakupplevelsen. Att servera pasta al dente gör också att den behåller näringsvärdet bättre.

  Smak: Pastan ska smaka gott och balansera såser med både stark och mild smak.

Kvalitet: Pasta av hög kvalitet ger samma resultat varje gång oberoende av när du köper den. Den går inte sönder eller spricker, vare sig under transport eller kokning.

Färg: Pastan ska vara gyllengul. Inte grå, vit eller för mörk. Inte heller ha svarta eller vita prickar.

Kokning: Pasta av hög kvalitet är lättare att få al dente och är mer förlåtande, man kan missa lite på koktiden utan att det gör något.